munpld-logo
ombudsmansofialogo
ПДФ Печат Е-мейл


Общественият посредник на територията на Община Пловдив връчи учредени от Сдружение „За гражданско общество в Пловдив” награди за активна гражданска дейност в набирането на финансови средства за лечението в Чужбина на Петър Емилов Мавродиев, ученик от Национална търговска гимназия – Пловдив


17.07.2017 г.


 


На 17 юли 2017 г. Общественият посредник на територията на Община Пловдив връчи учредени от Сдружение „За гражданско общество в Пловдив” награди за активна гражданска дейност в набирането на финансови средства за лечението в Чужбина на Петър Емилов Мавродиев, ученик от Национална търговска гимназия – Пловдив, както следва:


1. Почетна грамота на Асоциацията на студентите – медици в България


2. Почетна грамота на Студентски съвет на Педагогически факултет при Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”


3. Диплом на Мартина Георгиева от Национална търговска гимназия – Пловдив. Поради нейното отсъствие наградата бе получена от нейния брат.


 


 


 
ПДФ Печат Е-мейл

Общественият посредник взе участие в кръгла маса на 23.06.2017 г.  в Многофункционален социален център на БЧК Пловдив по проект „Повишаване на информираността на обществото по проблемите на възрастните хора и лобиране за техните права” на тема: Ролята на възрастните хора в обществото” 
ПДФ Печат Е-мейл

Подкрепете Националната кампания на омбудсмана „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“

 image001

 

Във второто издание на кампанията „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“ отново ще се набират парични средства и храни. Те са за възрастните хора, които няма да получат надбавка по случай големия християнски празник.

Правителството отпуска по 40 лева допълнително на тези, чиито пенсии са до 314 лева.

Идеята на кампанията е да бъдат подпомогнати възрастните хора, които взимат малко над тази сума.

Желаещите могат да се включат в кампанията по следните начини:

 

SMS на номер 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС

 

Обаждане на стационарен номер 0900 5 1255 на стойност 1 лев, освободен от ДДС

 

Банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията с титуляр Български Червен кръст (БЧК):

 

IBAN: BG53UNCR70001522802795;

Банков код: UNCRBGSF

 

Оn-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК -www.redcross.bg

 

Интернет платформата AMMADO - 

https://www.ammado.com/nonprofit/bulgarianredcross/statement


 
ПДФ Печат Е-мейл

Разширено заседание на УС на Национално сдружение на местните обществени посредници в Република България на 24 и 25 ноември в гр. Казанлък

В официално писмо до националния омбудсман Мая Манолова, обществените посредници на общини в България, членове на Националното сдружение на местните обществени посредници в Република България (НСМОПРБ), поискаха да се отмени изискването за монтиране на аварийно алармено устройство в асансьорните кабини, въведено като изискване в промяната на чл. 38, ал. 2 от 62-ро Постановление на Министерския съвет от 2014 година. Това е резултата от двудневното им разширено  заседание на УС на Националното сдружение на местните обществените посредници в Казанлък. Като мотив за исканата отмяна се посочва факта, че тази промяна изглежда по-скоро лобистка, отколкото техническа и загрижена мярка за здравето и безопасността на хората. Според тях предвидената от законодателя скъпоструваща мярка няма да подобри безопасността в експлоатацията на асансьорните уредби. Тяхното предложение е усилията да бъдат насочени към оценка на състоянието и правилната поддръжка и експлоатация на асансьорите, където са истинските причини за зачестилите аварии. Според местните омбудсмани, правото да се монтира такъв авариен телефон трябва да е на етажните собствености.

На разширеното заседание на УС на НСМОПРБ присъстваха 9 от всичките 12 омбудсмани. Бе приет нов Устав и програма за работа на сдружението за следващата календарна година. Членовете на УС на сдружението обсъдиха организационното му състояние.

На форума си посредниците между гражданите и различните институции приеха и Декларация до Народното събрание, в която отново настояват институцията на обществения посредник да бъде изградена в местното самоуправление, поради доказаната вече 13 години нейна необходимост.

Обществените посредници поддържат и текстовете във внесения от тях Законопроект за изменение и допълнение на Закона за местното самоуправление и местната администрация, като изразяват убеденост, че Народното събрание ще включи този проблем в дневния си ред. Внесеният законопроект се отнася за промяна на квотата за избор на обществените посредници от местните съвети от 2/3 на ½ мнозинство, както и за финансиране на институцията.

13 години след въвеждането на институцията на обществения посредник в страната, само в 12 български общини от 264, има избрани и действащи обществени посредници. Омбудсмани има в общините София, Стара Загора, Кюстендил, Симитли, Попов, Бургас, Пловдив, Шумен, Пазарджик, Кърджали, Казанлък и Две могили.

Декларация на НСМОПРБ до Народното събрание pdf_icon2 
ПДФ Печат Е-мейл

Промяна в изнесената приемна на Обществения посредник на Община Пловдив в район "Западен"


Уважаеми съграждани,

Информираме Ви, че поради запитвания на граждани от район „Западен” за изнесената приемна на Обществения посредник на Община Пловдив в извън работно време, приемната от м. декември ще се провежда всеки първи четвъртък от месеца от 16,00 до 18,30 часа в кметството на район „Западен”.

Изнесените приемни в останалите райони остават непроменени.

 
« НачалоПредишна1234567СледващаКрай »

Страница 1 от 7
button_red
loader
logo-PLOVDIV2019гр. Пловдив, ул. "Авксентий Велешки" 20, ет. 1

тел. 032/600 554; e-mail: ombudsman@plovdiv.bg , ombudsman.plovdiv@abv.bg