munpld-logo
ombudsmansofialogo
ПДФ Печат Е-мейл

Съвместна благотворителна инициатива на БЧК, Национален алианс за работа с доброволци и Обществения посредник на Община Пловдив


14.04.2016 г.


Във връзка с националната кампания „Великден за всеки” – Дари празник за баба и дядо под патронажа на Омбудсмана на Република България – Мая Манолова се проведе съвместна благотворителна инициатива на Български червен кръст (БЧК), Национален алианс за работа с доброволци (НАРД) и Обществения посредник на Община Пловдив Борислав Стаматов в сградата на Общински съвет – Пловдив на ул. „Авксентий Велешки” 20.

0На сесия на Общински съвет – Пловдив Общественият посредник представи на общинските съветници кампанията и призова да се включат в нея, като дарят средства в поставените кутии пред заседателната зала на Общински съвет – Пловдив.
В кампанията се включиха Кметът на гр. Пловдив – г-н Иван Тотев, председателят на Общински съвет – Пловдив – г-жа Савина Петкова и общинските съветници, като за два часа в кутиите бяха събрани 441 лв.
Комисия в състав: Борислав Стаматов, Обществен посредник, Милена Амова – експерт НАРД и Мария Георгиева – специалист БЧК – Пловдив преброи и описа сумата, която с приемо-предавателен протокол се внесе в касата на БЧК – Пловдив. Средствата бъдат преведени по набирателната сметка на кампанията.

12

 
ПДФ Печат Е-мейл

КАМПАНИЯ „ВЕЛИКДЕН ЗА ВСЕКИ” – „ДАРИ ПРАЗНИК ЗА БАБА И ДЯДО”

 

Кампанията „Великден за всеки” се провежда под патронажа на омбудсмана на Република България – Мая Манолова. Инициативата е насочена към традиционно най-бедните членове на обществото ни – поколението на нашите родители, българските пенсионери.

Целта на инициативата е да бъдат подпомогнати с ваучери за храна за 20 лева най-нуждаещите се пенсионери.

 

Средствата се набират по банкова сметка в СИБАНК, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията:

IBAN: BG03BUIB98885029906100

Банков код: BUIBBGSF

Или със SMS 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС

 

Изричното условие на кампанията „Великден за всеки” е, при попълването на платежното нареждане, да се посочва общината, за която се прави паричното дарение!

 

Партньори на кампанията „Великден за всеки“ са: БЧК, Национален алианс за работа с доброволци (НАРД), Националното сдружение на общините, „Български пощи“, неправителствени и работодателските организации. С подкрепата на „Дарик радио“, БНТ и агенция „Фокус“.

Лица на кампанията са: Николина Чакърдъкова, Криско, Йордан Йовчев, Тити Папазов, Деси Бакърджиева, Тончо Токмакчиев, Румен Луканов.

 

Още информация на www.ombudsman.bg.

Регионален координатор за град Пловдив е Вера Кирилова.

телефони: 0895718309; 032/625197

имейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

 

 
ПДФ Печат Е-мейл

Напомняме на нашите съграждани, че:

От 27.03.2015 г. в районните кметства стартира процедура по набиране на документи за обслужване на граждани в неравностойно положение („Личен асистент”). Процедурата се реализира по европейски проект, спечелен от Община Пловдив: „Нови алтернативи”, който е подобен на приключилия успешно през 2014 г. европейски проект „Подкрепа за достоен живот”.

 
ПДФ Печат Е-мейл

Общественият посредник посети Центъра за временно настаняване

12.06.2014 г.

.
В план-програмата за работа на институцията „Обществен посредник” са регламентирани работни срещи и дискусии по теми с обществена значимост. Една от най-често обсъжданите и анализирани проблематики е тази за адаптирането и социализирането на младежите, отглеждани в домове за сираци.
Специфична група младежи (С.П.; Т.М.; В.В.; К.А.; Л.А.; С.И. и др.), които често посещават приемната на Обществения посредник и които по една или друга причина не са получили родителска грижа и подкрепа, са типичен пример за социално-психологически и икономически предизвикателства за обществото ни. Застъпническите позиции на институцията „Обществен посредник” се реализират както на базата на задълбочено обследване на всеки един от тях, така и чрез партниране със съответните специалисти в ресорните дирекции.
На 09.06.2014 г. (за да се добие реална представа за степента на обгрижване, храна и подслон) посетихме „на място” защитените жилища и Центъра за временно настаняване на ул. „Радко Димитриев” 33 и проведохме среща-разговор с екипа социални работници; констатирахме, че чрез т.нар. държавно-делегирана дейност са осигурени много добри битови условия (безплатна топла храна, модерно обзаведени стаи с по две легла и санитарен възел), а обхватът на обгрижването – професионален.
Създаването на нормативни гаранции, обхващащи социалните услуги на територията на Община Пловдив отговарят на реалните потребности на подобни рискови групи и са солидна основа както за обединяване на усилията и сътрудничеството в оперативен порядък, така и за финансовата им устойчивост.

 
ПДФ Печат Е-мейл

Община Пловдив организира кампания за събиране на опасните отпадъци

24.04.2014 г.

.

По повод сигнали на граждани за липсата на регламент за изхвърляне на опасни отпадъци и лекарства с изтекъл срок на годност на територията на Община Пловдив, Общественият посредник изготви предложение (изх. № С2-1175-(9)/14.10.2013 г.) до Кмета на Община Пловдив.

С оглед намаляване отрицателното влияние върху здравето на гражданите и предпоставките за замърсяване на околната среда в предложението (включващо целия разширен списък на опасни отпадъци от домакинствата като живак и живакосъдържащи уреди, лакове и бояджийски материали, домакински препарати, мастила, замърсени опаковки и др.) бяха фиксирани оперативните етапи, касаещи реализирането на цялостна стратегия от страна на Община Пловдив.

Предложеният модел е изцяло възприет. На експертно ниво е изготвена листовка, която се разпространява в шестте районни кметства. Определени са две кампании до края на 2014 г. – през м. април и през м. октомври с посочени дати, с указани мобилни събирателни пунктове за приемане и последващо третиране на опасните отпадъци от домакинствата.

 
« НачалоПредишна1234567СледващаКрай »

Страница 3 от 7
button_red
loader
logo-PLOVDIV2019



гр. Пловдив, ул. "Авксентий Велешки" 20, ет. 1

тел. 032/600 554; e-mail: ombudsman@plovdiv.bg , ombudsman.plovdiv@abv.bg