Гражданка се оплаква от силен шум на територията на Международен панаир – Пловдив

0
1910

Гражданка се оплаква от силен шум на територията на Международен панаир – Пловдив

 

05.07.2013 г.

 

Гражданка със сигнал по електронната поща се жалва от шум на озвучителни уредби след 23 часа на територията на Международен панаир – Пловдив. Шумът бил толкова силен, че се чувал на голямо разстояние и тормозел жителите на кварталите, разположени около Панаирното градче.

С писмо на Обществения посредник до г-н Александър Държиков – заместник кмет на Община Пловдив, е поискано да се разпореди извършването на проверка по случая. Такава проверка е извършена от инспектори на Пловдивския общински инспекторат съвместно с представител на Регионална здравна инспекция – Пловдив и служители на Трето РПУ на МВР-Пловдив.

Проверката е установила повишени показатели на шум в околната среда, който е идвал от озвучителните уредби на провеждащ се на територията на Панaира „Хип-Хоп” фестивал. На проверяващите не е било представено разрешително за провежданото мероприятие. Констатирани са били и други нарушения на Наредбата за осигуряване на обществения ред. На организатора на мероприятието са съставени два акта за установените административни нарушения.