Общественият посредник на територията на Община Пловдив Борислав Стаматов взе участие заедно с над 100 участници в мълчалив „Поход за свободата“ срещу трафика на хора

0
1561

Общественият посредник на територията на Община Пловдив Борислав Стаматов изрази своята подкрепа в борбата със съвременното робство заедно с над 100 последователи, сред които ученици от осем пловдивски училища.
През уикенда те се включиха в глобалната инициатива „Поход за свободата“ („Walk For Freedom”), чийто основен организатор е Фондация „Кампания А21“ България. Тя е посветена на Европейския ден за борба с трафика на хора, а съорганизатори бяха Местната комисия за борба с трафика на хора съвместно с Български Червен кръст – Пловдив с подкрепата на Националната комисия за борба с трафика на хора.
В марша на свободата в Пловдив се включиха ученици от ОУ „Петър Берон“, ЕГ „Иван Вазов“, СУ „Братя Миладинови“, СУ „Константин Величков“, СУ „Св. Паисий Хилендарски“, СУ „П. Кр. Яворов“, ПГАСГ „Арх. Камен Петков“, СУ „Свети Седмочисленици“; МГЕРБ, както и други съмишленици, включили се спонтанно в похода.
В Пловдив участниците извървяха мълчаливо в колона по един разстоянието от площад „Стефан Стамболов“ до Римския стадион и обратно. Облечени с тениски „Днес още има робство“, носейки табели, съдържащи шокиращи статистически данни за престъплението трафик на хора, те преминаха през една от най-оживените зони на града. Това предизвика интереса на минувачите и насочи вниманието им към проблема, което бе и основната цел на организаторите – да насърчи обществеността да се информират по темата, като един от основните методи за адекватна превенция.