Общественият посредник на територията на Община Пловдив инж. Борислав Стаматов се включи в инициативата на НУ “Христо Ботев” по повод Националната седмица на четенето

0
2058

24.10.2018 г.
По повод Националната седмица на четенето Общественият посредник на територията на Община Пловдив инж. Борислав Стаматов се включи в инициативата на НУ “Христо Ботев” като прочете на първокласници и второкласници басни на Езоп и ги увери, че историите в тях ни помагат да опознаем света, да различим доброто от злото, да осъзнаем силата на приятелството и да почерпим мъдрост.
„Инициативата публични личности да гостуват в класната стая, да четат и разсъждават над литературното наследство ще донесе на децата позитивни емоции и ще разшири хоризонта им”, категоричен е директорът на училището Иван Пенев.
В инициативата се включиха още и от администрацията на район „Северен”, както и Деканът на Педагогическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски” проф. Румяна Танкова и езиковедът доц. Теофана Гайдарова, които смениха аудиториите с класната стая и вместо да изнасят лекции, те четоха приказни на второкласници.